AnasayfaCanlıDonanımNotebook

Notebooklarda Wireless Sorunları

Notebooklarda Wireless Sorunları başlığı altında açmış olduğum bu konu altında başımıza gelen en sık wifi problemlerini inceleyeceğiz.Bir çok yerde başımıza gelen başlıca problemleri hemen inceleyelim ve neler yapmamız gerektiğini görelim.

  • Bilgisayar Wifi Kendi kendine kapanıyor
  • Laptop’un Wifi Bulma Özelliği kayboluyor
  • Laptop Wifi Çalışmıyor Ağ Bulmuyor
  • Wifi Kapanıyor Ama Açılmıyor
  • Wifi Kopma Sorunu
  • Laptop Uyku Modunda Wifi kapanıyor

Yukarıda bahsetmiş olduğum sorunlar başlıca sorunlar olmak üzere sadeleştirmiş bulunmaktayım. Tabikide bundan farklı yada benzer sorunlar mutlaka olmaktadır,fakat aşağıda bahsetmiş olduğum çözümleri uyguladığınızda birçok sorunu çözebilirsiniz.Hemen adım çözümlerimizi inceleyelim.

  1. Yapmamız gereken ilk çözüm kesinlikle driver yani sürücü güncelleme işlemidir.Birçok firma kullanıcı deneyimlerinde rastladıkları sorunları driver güncelleme işlemiyle çözmektedir.Bilgisayar üreticisinin web sitesinde her zaman güncel driverları bulup güncelleyebilirsiniz.
  2. Laptop Wifi çalışmıyor Ağ Bulmuyor sorunu ile  masaüstünde yer alan Bilgisayar simgesine sağ tıklayıp açılan menüden Özellikler’e tıklamamız gerekiyor. Buraya tıkladıktan sonra açılan pencerede sol menüde bulunan Aygıt Yöneticisi’ne tıklıyoruz. Açılan Aygıt Yöneticisi penceresinde Ağ bağdaştırıcıları yazan kısma tıklayarak açılan aygıtlar listesinden ismi içerisinde “Wi-Fi Adapter” geçen aygıtı bulup etkinleştirmemiz gerekiyor. Etkinleştirdikten sonra Wifi özelliğinin aktif olduğunu görecek ağlarınızı göreceksiniz.
  3. Windows 8’de sık sık kablosuz ağdan çıkma sebebiniz güç seçenekleri olabilir.Klavyeden Windows (üzerinde windows simgesi olan tuş) tuşuna basın.
    Windows 8 İngilizce ise Power Options Türkçe ise Güç seçenekleri yazın.
    Hangi Güç planını kullanıyorsanız onu seçin ve Change Plan Settings / Plan ayarlarını değiştiri seçin.
    Change Advanced Power Settings / Gelişmiş Güç ayarlarını değiştir’i seçin.
    Scroll aşağı indirin ve Wireless Adapter Settings / Kablosuz ağ adaptörü ayarlarını seçin.
    Power Saving Mode / Güç tasarufu modu altında Pilde ve Prize takılı yazan yerlerde Maximum Performance / En yüksek performans seçin.Bu durum aynı sırada notebook uykudayken kapanma sorununuzuda ortadan kaldıracaktır.
  4. Bilgisayar uyku modunda yada kapak kapatıldığında wifi kapanması durumunda Mevcut Kablosuz Ağ bağlantısının üzerine sağ tıklayıpÖzellikler deyin –> Yapılandır’a tıklayın –> Güç yönetimi sekmesine gelin –> Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın.Bu durum yine notebook kapak kapatıdığında yada uyku modeuna geçtiğinde wifi bağlantısının kapanmaması için gerekli ayarımızdır.


    Aşağıdaki vermiş olduğum kodlar sayesinde ağ ayarlarınızı sıfırlama resetleme kodlarıdır.Sınırlı bağlantı ip adresi alamam yada internete bağlanamama sorunlarınız için çözüm olabilecek kodlardır.
  5. Başlangıç Ekranında CMD yazdığınızda arama sonucu olarak gelen CMD dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan Komut İstemi penceresine aşağıdaki komutları sırası ile yazınız.1 – netsh int ip reset a.txt (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında TAMAM yazdığınız teyid ediniz.)2 – netsh winsock reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız. Winsock kataloğunun başarıyla sıfırlandığını teyid ediniz.)

    3 – netsh winhttp reset proxy (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

    4 – netsh advfirewall reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

    5 – ipconfig /flushdns (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basınız.)

    6 – Bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

  6. Yukarıda bahsetmiş olduklarımız sorunların çözümü dışında modemsel sorunlarınızda olabilir.Modem üzerinde wifi ayarlarında kanal ayarını 8 , 11 , 13 kanal yapmanız yinede bazı sorunlarınızı çözecektir.

Şimdilik anlatacaklarımız bukdar olmakla beraber yorumlarınızla ve bilgi paylaşımlarımızla konunun güncelliği devam edecektir.

sguney

Bilgi Paylaştıkça Çoğalan Bir Hazinedir.TechnoGar Bilişim Teknolojileri Kurucusu. https://twitter.com/technogarcom

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Başa dön tuşu